Bliv mand -> stå op og tis(?)

Fornylig kunne man i aftenshowet ser om en skole der forbød små drenge at stå op og tisse, det svinede nemlig når de ikke ramte plet. Diskussionen blev bredt ud og i studiet havde de nu mande-guru Mads Christensen og TV-læge Peter Geisling inde og give sit besyv med.

Er det så femininet at sidde ned og tisse, står rigtige mænd op eller er den moderne mand én der knæler ned på et knæ, således at han altid er sikker på at ramme plet(jeg kender en der gør det)?

Det er selvfølgelig noget mærkeligt noget at lave regler om på en skole, i skolen lære drenge det planlagte i timerne (frem til puberteten), udenfor timerne lære di andre ting… eks. at ramme plet – med et pusterør, en bold og urin.

Men ved at ulovliggøre et stående toiletbesøg, så fratager vi drenge at lære en vigtig maskulin værdi, nemlig at tage ansvar for sit eget liv (og i dette tilfælde pis) og senere for andres også. Det er ok at stå op, rammer du ved siden af, skal du selv tørre op. Lektion 1 i ansvar, en kerneværdi i maskuliniteten.

Bye the way, det er sundest at stå op, det tømmer blæreren helt.

Hvad mener du, har unge mænd muligheder nok for at lære ansvar på en praktisk måde eller er alt med livrem og seler?

Reklamer

2 thoughts on “Bliv mand -> stå op og tis(?)

 1. Det er sgu okay at I står op og tisser – på den betingelse at I vasker gulv bagefter.
  Og når man er 9 år og har lært – the hard way – at hvis man står op og tisser, kommer der ofte noget på gulvet og så skal man vaske gulv bagefter.. SÅ lærer man at sætte sig ned… eller???

  • …eller køber en robot gulvvasker! 😀 (Endnu billigere er et par flotte badesandaler til fruen)

   Men det lyder som om vi er enige, drenge skal lære tage ansvar for deres eget pis, ikke fratages denne fantastiske mulighed for at gøre noget unikt mandigt.

   Jeg håber da at “gårdmand Bjørn” finder på løsninger med en kæmpe tragt, sandaler til mor eller lign. således han stadig kan stå og sigte når han fylder 10! 🙂

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s