Manderevolutionen kommer – måske med Søren Pind?

Har du læst det? Nå ikke! Søren Pind er på banen med en forudsigelse af den store manderevolution på højde med rødstrømperne i 1960’erne.. den er lige om hjørnet!  Manden er undetrykt og kastreret, og nu skal hulemanden tilbage til samfundet.

At der er behov for at manden finder ind til sin maskulinitet igen vil jeg ikke modsige Søren Pind, det ville være mærkeligt på denne blog. Men jeg ærgrer mig over hvorfor bliver det altid bliver så overfladisk i sit udtryk? Hvorfor falder samtalen altid på:

  • Rigtige mænd tager ikke barsel
  • Manden er den gamle jager
  • Kvinden skal underlægge sig sin mand
…han manglede bare at smide kortet om at rigtige mænd også skal ud drikke sig i hegnet hver weekend, så kunne han starte en mandegruppe sammen med Uffe Buchard.  Så kunne de sammen side med en fadøl på en fortovscafé og råbe efter mænd, der skubber en barnevogn (ikke landevejsridderne, vel at mærke).
Der er som maskulinitet og mandighed er en et handlingsmønstre, en tjekliste over ting du skal gøre eller ikke gøre (kræve og befale) og så er du mand. Hvor imod talen om maskuline værdiers udmøntning i det 21-århundrede drukner i debatten om rigtige mænd ikke bør kunne varme en sutteflaske i mikroovnen (Det kan jeg, også uden ulykker).
Jeg synes, vi skal byde den store manderevolution velkommen – en ny definering af maskulinitet i det 21-århundrede. Det må bare ikke ender med at manden beder sin kone om “for helved at holde kæft” som en 14-årig teenager og så sidder han i kælderen og spiller Playstation som en anden BØV. Men istedet udlever sit køns stærkeste karaktertræk som mod, viljestyrke, ansvar og ærlighed.
Hvad tænker du om den store manderevolution, er der overhovedet brug for en? Og hvis ja, hvad må den så gerne indeholde i følge dig?
Reklamer

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s