Fireproof – ægteskabsrådgivning på spillefilm

Kan man lære noget om ægteskab ved at se film? Muligvis, og på mange måder er ”Fireproof” et befriende alternativ til de mange holywoodfilm fyldt med sidespring, skilsmisser og en humoristisk tilgang til elendige og bøvede ægtemænd.

Hovedpersonen Caleb (Kirk Cameron) er kaptajnen på den lokale brandstation, og han nyder stor anseelse af samfundet for hans heltværdige arbejde. Men samtidig står hans ægteskab på rendens af en skilsmisse. Caleb og hustruen Catherine er slidt op af skænderier om økonomi og hverdagens gøremål, oven i det føler Catherine sig ydmyget af sin mands pornokiggeri. For sin far skyld udskyder Caleb skilsmissen og tager ”Kærlighedsprøven”. I 40 dage skal han hver dag fuldføre en lille opgave, der vedrører hans ægteskab.

Filmens handling er centreret omkring et ægteskab i hårdknude, og selvom der er forskel på de udfordringer vi hver især møder i vores relation til vores ægtefælle, så er der inspiration at hente fra filmens løsningsmodel – om ikke andet, så en opmuntring om at elske, som man gjorde i den første tid af ens relation. Kærlighedsprøven som Caleb gennemfører i filmen, findes på bog og er oversat til dansk.

Ofte giver kristne film en underlig bismag i munden, fordi forkyndelsen om det rigtige af gøre ifølge bibelen, bliver fremhævet i enhver given mulighed, hvilket giver en kunstig handling. Her afskiller Fireproof sig en smule ved at være fokuseret på, hvornår det er relevant i filmens kontekst. Dette lykkes bedre end i brødrene Kendrix to forrige film – Flywheel og Facing the Gigants.

Lej filmen her: Fireproof
Læs også: Lykkeligt til deres dages ende

Reklamer

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s