#41 Gæsteindlæg: Dagens mand er sløv!?

Dagens mand er sløv i ægteskabet, fraværende i hjemmet og sovende i kirken. Kvinderne tager initiativet, overtager ansvaret og står ved roret. Dette wake-up-call kan læses på folderen til den mandekonference, der løber af stablen i september, og som flere kirkelige organisationer står bag. Men passer dette provokerende udsagn? Er vi mænd sløve, fraværende og sovende de steder, der skulle betyde mest af alt for os? Er det overdrevet, eller er det egentlig en meget god beskrivelse af den kristne mand i 2012?

Det begynder med ordene fra Jos. 24,15 ”Jeg og mit hus vil tjene Herren.

At være en kristen mand betyder:

  • At du skal tage ansvar for din familie, din menighed og dit arbejde mm.
  • At du skal være forbillede for andre – specielt din kone og børn – især når det gælder om at tjene Gud.

I familien skal du være mand for din kone, far for dine børn og have Gud som herre i dit liv! I et ligeværdigt samspil med familiens øvrige medlemmer skal du netop være mand. Din opgave er at gøre, hvad der står i din magt for, at din kone og dine børn trives og har det godt. Din opgave er at repræsentere de maskuline værdier i helheden. Sådan som det er kvindens opgave at repræsentere de feminine og børnenes de barnlige værdier.

Både far og mor har til opgave at give deres børn livsmod og selvværd. Det sker især ved gang på gang, gennem handlinger og ord, at lade det enkelte barn vide:

  • Du findes, og jeg elsker dig, som du er.
  • Der er ikke noget du kan gøre, som får mig til at elske dig mere.
  • Der er ikke noget du kan gøre, som får mig til at elske dig mindre.

For drengenes vedkommende bør far være med i de lege og spil, de har i gang. Han skal være med i drengenes voldsomme lege og deres ”er-du-stadig-den-stærkeste-far-leg”, deres skydespil, bilspil og konkurrencer.

For pigernes vedkommende handler det som regel mere om at stille sig til rådighed med snak, at være en stærk, solid støtte, der kan bære dem, når noget går dem på og være en, de kan putte sig ind til.

Nysgerrig? Det og meget mere vil vi sætte fokus på ved konferencen d. 29. september 2012 i Bilernes Hus i Silkeborg, hvor enhver (mand) er mere end velkommen. Dagen skulle gerne være med til, at vi kan omformulere sætningen fra folderen til: Dagens kristne mand er aktiv i ægteskabet, nærværende i hjemmet og engageret i kirken! Ses vi?

Steen Møller Laursen er gift med Charlotte på 19. år. De har tre teenagere på 13, 15 og 17 år. Til dagligt arbejder Steen som familiekonsulent i Indre Mission og har derigennem arbejdet en del med det at være maskulin og kristen. Du kan læse mere om mandekonferencen og tilmelde dig her.

Reklamer

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s