#56 Det handler vist ikke længere om kvindens krop!

TV-avisen bragte igår nyheden om kvinder, der får foretaget abort i udlandet, fordi barnet i livmoderen har det forkerte køn. Hvad i al verden sker der lige i vores land? Hvis resultatet af et velfærdssamfund er bliver en hedonistisk, overforkælet legelandskultur, hvor andres liv bliver vurderet værdifulde efter hvorvidt det passer ind i mit billede af perfekt, så synes jeg, det er på tide at vi stopper projektet her og nu!

Jeg er inkarneret fri abort modstander! Hvor ofte er jeg ikke blevet mødt med argumenter som, hvad nu hvis pigen er blevet voldtaget og derefter er blevet gravid, skal hun så ikke have mulighed for at få en abort? Eller, det er kvindens egen krop, hun skal selv have lov til at bestemme over den! Begge disse argumenter er uden nogen substans, når det kommer til debatten om fri abort.

Når danske kvinder kan tage til England eller Sverige og slå det lille foster ihjel, skyldes det blandt andet at vi som land stolt blev banebrydere og forgangsmænd med fri abort. Den gang var argumentet, at kvinden skulle bestemme over sin egen krop, og at man ellers ville tvinge ufrivilligt gravide kvinder ned i skumle kælderetrapper til fyre med strikkepinde og grøn sæbe (jeg tror ikke vi har så mange kældertrapper tilbage i Danmark, vi har nemlig råd til at undvære dem).

Ironien skriger til himlen! Vi har flere fødselskontrolselementer end bilmærker at vælge mellem. Vi modtager seksualundervisning i folkeskolen længe før det første pubertetshormon overhovedet har overvejet at stå ud af sengen. Og skulle det ske, at en kvinde bliver ufrivilligt gravid – så har Danadopt og Adoption og Samfund ventelister, der får de danske sygehuse til at ligne en quick-kasse i Bilka. Bye the way – den eneste ufrivillige graviditet der findes, er den der forekommer efter en voldtægt – alt andet er en konsekvens.

Hvornår er der nogen der taler barnets sag? Hvornår blev det at stoppe hjertelyd ikke forbundet med at tage et liv? Hvordan kan vi som danskere have så travlt med at indfører menneskerettigheder på fjerne egne af kloden, når det farligste sted et menneske kan være er i sin moders livmor?(<– Click to tweet) Hallo, Røde Kors og Amnesty int., der findes massemord og folkegrave lige om hjørnet! Hvorfor har vi så travlt med at redde giraffen og sælen, mens ingen tænker på det lille barn?

Apropos lige om hjørnet! Facilitetsbehandlingen i Danmark er stigende. Det vil sige, at der på hospitalerne i Danmark bliver foretaget over 16.000 aborter om året – ja, 16.000 (nu kan vi ligge dem, der bliver foretaget i Sverige og England oveni)! Samtidig bliver der født 6300 børn ved hjælp af fercilitetsbehandling (og det er kun de behandlinger der lykkes, der tæller med her). Hvad skete der med, at man adopterede et barn fra sit eget land? Hvor er det i vores etik, at det blev underligt at bortadoptere et barn til et par, der har ventet længe og bedt inderligt om at blive en familie, men det blev helt normalt at slå det ihjel (undskyld, få dét fjernet).

Så kan man indvende, at alle disse argumenter intet har med kønsbegrundet abort i udlandet! Jo det har, for udviklingen startede ved, at vi stoppede med at betragte det lille foster som et liv. Og hvad der ikke er et liv, har ingen værdi. Men det er stadig et hjerte, der stopper med at slå – hvordan kan det ikke være et liv? Hvorfor i al verden har vi så travlt med at bevare den fri abort i Danmark?

Reklamer

10 thoughts on “#56 Det handler vist ikke længere om kvindens krop!

  • For det første må der være en klar forståelse for at sex muligvis giver et barn til følge (også selvom man benytter beskyttelsesmetoder). Og hvis man så bliver gravid så findes der allerede alternativer i loven.

   Det er muligt at bortadoptere sit barn både åbent og lukket. (Og der findes tusindevis af børn, som var en smutter, men som stadig fik et værdigt og godt liv). Hele debatten om kønssortering er absurd og bizar og langt ude.

   Mener du at abort kan forsvares?

 1. Jeg kunne ikke være mere enig med dig end jeg allerede er i forvejen! Som pige, teenager og ung kvinde bestemmer man helt selv over sin krop. Og hvis det i tilfældigvis er en kvinde der bliver voldtaget af en fremmed mand eller en bekendt mand, vil jeg mene det er hendes skyld. Man kan gøre modstand for en hver! + barnet er helt klart en halvdel af den unge pige, kvinde eller teenager!
  Og jeg synes også at en bortadoption er helt klart bedre end at tage en abort, helt klart! 🙂

   • Jeg vil lige sige at jeg er en pige med en indvandrer-baggrund, og det at jeg hører så tit at piger bliver voldtaget osv., det er jo egentligt deres egen skyld. Pigen må jo selv være klar over de ting hun tager sig til, der er en del muligheder for at finde ud af om man er gravid(hvis, er der muligheder for at komme af med barnet) MEN jeg står helt klart indenfor adoption af et barn.
    Nu må du ikke misforstå dette her, men på det seneste stykke tid/måneder har jeg lagt mærke til at voldtægt primært går ud over danske piger. Mange piger både indvandre og dansker tager på diskoteker osv måske en fredag eller lørdag aften. Når en mand så kalder på en dansk pige ville hun villigt gå hen til ham og derfra kan jo voldtægten ske, hvis du egentligt forstår hvad jeg mener?

     • Jeg er ikke enig med dig danskaanonymar. At sige, at en pige der bliver voldtaget selv er skyld i det, er at umyndiggøre og se ned på manden. Du får det til at lyde som om, at mænd har et dyrisk sexdrive, som gør at når de bliver tændt, så kan de ikke styre sig selv, og derfor er de uskyldige (den skyldige er dem der tændte dem!)?

      Voldtægt er nu engang et bredt begreb fra at blive trukket ind i en gyde af skumle mænd, til selv at have gået med hele vejen og først til sidst råbe “Jeg vil ikke alligevel” på et værelse med høj musik. Det er klart, at det ville hjælpe hvis kvinden tænkte sig om hvem hun talte med og gik sammen med – men forbryderen vil altid være den, der benytter sig af tvang for at gennemføre samlejet.

    • Jeg tænker også at voldtægt på mange måder er en lille niche der får lov at dominere meget i debatten om abort. Det er en form for trumfkort når man snakker om abort, mens virkeligheden er at det er de færreste der bliver gravide ved voldtægt eftersom kroppen reagerer afvisende biologisk og at de mange aborter i Danmark foretages med en anden undskyldning end voldtægt.

     Og jeg er ikke forsvarer af abort, men jeg tror effekten af at fjerne det blot vil føre folk til udlandet eller usunde ulovligheder. Jeg tror der skal langt mere debat omkring det i biologibøgerne, hos lægen, jordemoderen etc. Abort er blevet en meget almen og naturlig ting at acceptere fordi det er det fagbogen underviser i. Tror det er her man skal starte med at sætte ind, forklare om alternativer, konsekvenser ved begge etc.

     • Klart at der er “hager” ved at ikke have fri-abort. Men jeg synes du slipper noget udenom det etiske spørgsmål i sagen. Hvornår er det et liv og hvornår er det i orden at fjerne et liv? Det er jo kernen i debatten. Hvis vi ikke betragter det befrugtede æg eller et foster under 12 uger som et liv, så er der ingen ko på isen. Omvendt, hvis det er et liv, så er det svært at finde én god forklaring på abort.

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s