#62 Hvor godt kender dine venner dig egentligt?

En psykologiprofessor fra Aalborg Universitet har udtalt, at størstedelen af de problemer, der bliver præsenteret for en psykolog, kan løses med en god og ærlig ven, man kunne tale oprigtigt med.

Må jeg udfordre dig lidt? Lav en liste inde i dit hovede på dine to nærmeste venner blandt gutterne. Husk dem! Og nu, lav en liste over de to til tre største udfordringer du kæmper med lige nu. Ikke sådan noget med at børnene ikke opfører sig ordenligt eller økonomien trykker, det er sekundære udfordringer – men din reaktion derpå, at du er bekymret eller reagere udfarende, du bliver hidsig eller søger tilflugt i tv, sex eller mad. Det er hvad jeg kalder udfordringer. Har du dine to lister klar?

”Den eneste måde at finde ud af om en person er til at stole på, er at stole på ham.”
– Ernest Hemingway

Spørgsmål: Kender dine to, eller én af de to, nærmeste venner dine udfordringer lige nu? Har du fortalt dem om det og hvordan det påvirker dit liv, dit ægteskab, din relation til dine børn? Prøv at vend den om. Ved du hvad dine to venner går og tumler med lige nu?

Det er let at være venner og have bekendte, så længe vi kan gå og vise vores fine polerede overflader, småprale med vores bedrifter og landvindinger og diskutere politik, sport og teknik. Det er i sandhed ingen kunst at være overfladisk. Det bliver straks mere udfordrende, når vi piller lagene af løgne og begynder at vise vores mindre pæne bedrifter, når vi sætter ord på vores skyggesider og tør vise, at vi ikke altid formår at være ovenpå, have styr på tingene og at overfladen mest er til pynt og dække for en mere udfordrende virkelighed.

At få sådan et venskab, kan føles som at gå planken ud, dybde i relationer opnås ved at du tilbyder et dybere indblik i dit eget liv (<– Click to Tweet). Men at have en god ven, hvor man kan tale ærligt og åbent om udfordringer i livet, sår i sjælen og måske endda bede sammen bagefter. Det kan ikke byttes for noget i verden.

Så hvad er næste skridt? Gå tilbage til din lister med udfordringer og venner. Vælg en ven, vælg en udfordring og vælg en café. Start med small-talk som I plejer, fortæl så en vinkel eller en bid af din udfordring og se hvad der sker. Mange mænd er ensomme bag deres facader, de venter på at nogle begynder at være ærlige, så der plads til at de også kan være det. Men én bliver nød til at begynde.
(Foto: rburtzel)

Læs også:

Reklamer

Bidrag med din kommentar, mening eller vinkel her:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s