Boghylden

Her kan du se en oversigt over de bøger, som jeg har læst og måske skrevet om her på siden.

2012

Den farlige bog for drenge
Af Hal Iggulden, 2006, Gyldendal
Bogen er en stor inspiration til at finde den indre dreng frem, bygge træhytter, slangebøsser og papirsflyvere. Kkende til knob, sørøverflag og verdenshistoriens store slag. En fantastisk bog for drenge, og fædre der savner inspiration til hvad de kan lave med deres sønner i al slags vejr. Læs indlæg om bogen her.

Verden er fuld af idioter – lær at omgås dem uden selv at blive en.
Af Paul Meier, 2001, Mediacellen
Egentligt var dette tiltænkt som godnatlæsning for Fruen, men bogen greb mig en smule fordi den omtaler, kategoriserer og afmystificerer magtmennesker, samtidig med at den giver praktiske råd til at omgås dem – og mon ikke vi alle støder på magtmennesker ind i mellem?

Samvittighedskrise – konflikten mellem loyaliteten mod Gud og loyaliteten mod en religiøs organisation
Af Raymond Franz,  1991, Kommentar-Forlaget
En beretning fra en mand der sad i det Styrende Råd inden for Jehovas Vidner i mange år. Selvom bogen ældre end jeg selv er, giver den et relevant indblik i hvordan toppen af Jehovas Vidner fungerer. Læs indlæg om bogen her.

Afhopperen – mine 20 år i scientology
Af Robert Dam, 2011, Kristeligt Dagblad
Fra en uskyldig personlighedstest på gågaden i København til 20 års aktivitet i Scientology, en religiøs organisation vi ellers ikke hører så meget om i Danmark. Et spændende indblik i et moderne religiøst system og i den grad en effektiv pengemaskine. Læs indlæg om bogen her.

"Mit livs om vej - en personlig beretning fra moonbevægelsens top" - af Martin HerbstMit livs omvej – en dramatisk rejse til moonbevægelsens indre
Af Martin Herbst og Jacob Egevang, 2009, Lindhardt og Ringhof
Martin Herbst har ikke ligger på den flade side i sit liv, som ung gik han i Moon-bevægelsen, her valgte Sande far, hans kone, arbejdede i døgndrift og han gav ét af sine børn væk. Samtidig skriver han med en slående ydmyghed og et nuanceret syn på sin tid i Moon-bevægelsen. Læs indlæg om bogen her.

Reklamer